Lyngstad Ernæring

Quinoa sjokoladekake (glutenfri)

4 kommentarer

Saftig, myk og med en smak av mørk sjokolade er denne sjokoladekaka absolutt noe å anbefale for en voksen tunge. Oppskriften fant jeg gjennom The Holistic Ingredient. Jeg følger henne på intagram og hun er til stor inspirasjon med pene bilder av deilig, sunn mat. Jeg ble litt overrasket da jeg så denne oppskriften fordi den inneholdt faktisk ingredienser jeg faktisk hadde liggende i skuffa (DET er sjeldent). Så mens jeg ventet på at glutenbollene mine skulle heve satt jeg quinoaen på kok og blandet raskt sammen en sinnsykt god kakerøre. I og med at oppskriften er hentet fra Amerika har jeg oppført mengde etter cups. Et litermål har som regel både dl og cups oppmåling så det regner jeg med at går bra for dere også. 

Det er fortsatt usikkert om kokosprodukters innhold av FODMAPs, men hvis du vil være sikker og er ekstremt sensitiv – bytt ut kokosmelk/vanligmelk med laktosefri melk, havremelk eller quinoamelk og kokossukker med vanlig hvitt sukker) 

IMG_0398

Quinoa sjokoladekake

2/3 cup quinoa
1 1/3 cups vann
4 egg
1/3 cup kokosmelk eller annen type melk (jeg brukte ekstra lett melk)
1/2 teskje vaniljepulver eller vaniljeessens
3/4 cup smeltet smør
1 cup kokossukker
1 cup kakaopulver
1 1/2 teskje bakepulver
1/2 teskje natron
1/2 teskje salt (smak deg frem)

Forvarm ovnen til 180 grader. Ta fram en kakeform eller en liten ildfast form og fett den inn med smør eller olje. Det kan være lurt å legge bakepapir i bunn slik at det blir lettere å få den ut av formen når den er ferdig.

Ta fram en sikt og vask quinoaen godt under rennende vann i springen. Ha quinoaen i en kasserolle med vannet og sett på lokk. Kok opp, reduser varmen og la den trekke i omtrent 10 minutter før du skrur av varmen. La kasserollen stå i ti minutter til før du rører til med en gaffel. La quinoaen avkjøle seg så lenge du greier å vente.

Bland melk, egg og vaniljepulver i en blender. Bland inn 2 kopper kokt quionoa og smeltet smør og blend til blandingen er glatt og fin.

Bland kokossukker, salt, bakepulver, natron og kakaopulver i en separat bolle. Hell over innholdet i blenderen og bland godt med en slikkepott før du har røren i kakeformen. I følge den originale oppskriften skal kaken stå i omtrent 35-45 minutter før den er ferdig, min stod i ca 50-55 min før jeg valgte å erklære min for klar. Da var den i tillegg litt bløt i bunn, noe som ikke gjorde noen verdens ting. Kaken holder seg saftig flere dager i kjøleskapet. Nydelig til et glass iskald melk!

Quinoa

Obs obs. Fråtsealarm! Kan føre til mageknip. 

Reklamer

4 thoughts on “Quinoa sjokoladekake (glutenfri)

 1. Ser at du bruker kokossukker. Det virker jo som om dette er svært populært på div blogger.
  Hvordan er smaken på dette? Har sukkeret noen fordeler i forhold til vanlig hvitt sukker?
  Kaka ser knallgod ut!:)

  • Hei 🙂

   Kokossukker er et sukker som blir framstilt av nektaren til blomstene som vokser på kokosnøttpalmen. Det har lavere GI enn vanlig hvitt raffinert sukker noe som gjør at det ikke påvirker blodsukkeret i like stor grad. Det inneholder også mer næringsstoffer enn hvitt sukker (hvitt sukker inneholder strengt talt ingen ting, så det skal vel ikke så mye til) Jeg synes smaken er veldig god, ikke like søtt som sukker, men det duger. Jeg er ingen stor fan av stevia, sukrin osv så da er kokossukker et godt alternativ til det hvite sukkeret!

   Les mer om det her hvis du har lyst! –> http://soma.no/produkter/cocosa-sukker/

   Kaka er knall god, den bør du prøve! Enkel å lage er den også. Nå har jeg laget den to ganger, sist gang helt uten melk. Da brukte jeg kokosmelk istedet for melk og kokosolje istedet for smør. Smakte ypperlig det også! 🙂

   Julianne

 2. Takk for svar:)
  Det meste blir vel bedre enn vanlig hvitt sukker. Har testa sukrin etc, og synes virkelig ikke noe om smaken. En perioden sverget «alle bloggere» til agave. Nå virker det jo som om agave er helt forferdelig, og det er kokossukker som er i vinden. I følge linken virker det som en bra produkt, så det er vel verdt et forsøk:)

 3. Absoutt, prøv det. Godt på grøt, godt i bakst og godt på gresk yoghurt 😉 Agave og yaconsirup er gjengangere har jeg lagt merke til. Selv bruker jeg en del lønnesirup som et flytende søtt alternativ 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s