Lyngstad Ernæring

Havrebrød (Glutenfri og FODMAP-vennlig)

2 kommentarer

Havre kan fint spises på lav-FODMAP dietten, men inntaket bør begrenses til 25 gram per måltid. Større mengder inneholder både oligo-fruktaner og GOS som kan føre til at du opplever symptomer. Prøv deg frem! Denne oppskriften er veldig inspirert av bedremeg.com.

Oppskriften holder til ca 4 skiver

2 dl havregryn

2 ss cottage cheese

1 egg

1/2 dl vann

1 liten klype salt

2 ss sesamfrø

Slik gjør du: Sett ovnen på 200 grader. Bland ingrediensene sammen og la røren svelle i noen minutter før du klemmer ut noen «skiver» på et bakepapir. Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter til de er litt gyldne. Havrebrødene kan varieres i det uendelige og kan brukes som navnet tilsier som en brødskive med pålegg, som brød til en god suppe, som hamburgerbrød eller rett og slett en low-FODMAP pizzabunn. Her er det bare fantasien som setter grenser 😉

bilde 2

 

 

Sjekk også ut proteinrike havrebrød med quinoa!

Julianne 

Reklamer

2 thoughts on “Havrebrød (Glutenfri og FODMAP-vennlig)

  1. Hei! Så koselig at du legger ut oppskrifta mi! 🙂 Da blir jeg glaaa vettu! Kjempefin blogg du har her! Skal begynne å lese 😉

  2. Tilbaketråkk: Proteinrike havrebrød med quinoa | Lyngstad Ernæring

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s