Lyngstad Ernæring

Energibarer!

6 kommentarer

En kveld ante jeg fred og ingen fare, da jeg plutselig ble slått av en sterk odør av overmoden banan. Det var som om de prøvde å fortelle meg at de burde vært spist for noen dager siden… Jeg hadde ikke noe annet valg enn å gjøre som de overmodne bananene sa og resultatet ble noen deilige energibarer! Dermed slo jeg to bananfluer i en smekk; bananene fikk nytt liv og jeg fikk noe digg å kose meg med: uten tilsatt sukker, uten gluten og FODMAP-vennlige. Like gode til en kopp med kaffe, etter trening eller når det er litt lenge til middag 🙂

IMG_0937

 

Oppskrift til ca 24 små energibarer

3 godt modne bananer

3 dl lettkokte havregryn

1 dl kokosmasse

1 dl frø (jeg brukte en blanding av linfrø, solsikkefrø, gresskarkjerner, sesamfrø – bruk det du har!)

1 dl hakkede nøtter (valnøtter, pekan, macadamia eller hasselnøtter)

Hakket mørk sjokolade (70% kakao)

1 ts kanel

Litt vaniljepulver (hvis du har)

En klype salt (smak til)

Slik gjør du

Sett ovnen på 175 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Bruk en gaffel eller en stavmikser og mos bananene i en bakebolle. Bland i resten av ingrediensene og la røren stå å godgjøre seg i cirka 10-15 minutter. Bruk en spiseskje per energibar og bruk fingrene til å forme røren slik du selv ønsker.

Stekes midt i ovnen i omtrent 15 minutter til energibarene har fått en fin, gylden farge. Husk at ovner er forskjellige, så det kan være lurt å følge med så de ikke blir brente. Jeg oppbevarer mine energibarer i fryseren, da holder de seg lenge. Ta opp et par før du reiser – de tiner før du vet ordet av det 🙂

IMG_0913

Oppskriften er inspirert av utengluten’s havrecookies og Ida Frosk sine havrekjeks.

Julianne 

Reklamer

6 thoughts on “Energibarer!

  1. Ooooh så megadigg ut! Tror du det funker med vanlig, modne bananer? Hadde vært pørfekt company til fjellturen i helga 🙂 Takk for inspo uansett! Gla torsdag til deg 🙂

    • Så lenge bananene ikke er så umodne at de ikke kan moses så går det nok bra! Det kan være at du må tilsette litt annen søtning i og med at overmodne bananer er søtere enn mindre modne bananer 🙂 Perfekt til fjellturen!

      Hyggelig med kommentar, Ingrid 🙂 Takk!

  2. Hei:)
    Prøvde barene i kveld, de var kjempegode!! Men jeg fikk et problem.. De hang ikke sammen… Hva kan jeg ha gjort feil , og har du noen tips til hva jeg kan gjøre neste gang?

    • Hei Merete! Det var rart de ikke holdt sammen! Det er bananene som i utgangspunktet er bindemiddelet i barene. Men: Brukte du lettkokte havregryn (og ikke store) og lot du røren stå slik at havregrynene fikk trekke til seg fuktighet fra bananene? Størrelsen på bananer varierer også, så det kan jo være at bananene dine var gigantiske i forhold til mine 😉

      Jeg lot røren stå i cirka 15 minutter før jeg kunne forme barene i hendene.

      Takk for tilbakemelding 🙂

      Julianne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s